ČAČAK – U derbiju KLS lige u dvorani kraj Morave, pred oko 1.500 gledalaca, sastali su se Borac i Novi Pazar. Od prvog sudijskog zvižduka veliku borbu na parketu je pratilo gromoglasno navijanje sa tribina. Kao što su se igrači nadmetali u košarkaškom znanju, tako se i publika oba tima takmičila ko je bolje da bodri svoj tim. Naravno, Čačani su dobrano prednjačili na oba fronta, pa su nakon 40 minuta ostvarili važnu pobedu, i to rezultatom 84:72.

Što se tiče samog meča, velika borba je vođena tokom dobrog dela prve deonice. Oba tima su igrala čvrstu odbranu, tako da u početku nije viđeno previše koševa. Međutim, polovinom četvrtine Borac je dodao gas, vezao sedam poena, što je primoralo trenera Popovića da traži tajm aut. Ali isti nije doneo bitniju promenu, jer je domaćin nastavio da drži protivnika na pristojnom odstojanju. Čak je poenima Radovana Đokovića uz zvuk sirene Borac pobegao na +11 (25:14). Bilo je to najveće vođstvo Čačana u prvom desetominutnom periodu.

Drugi kvartal otvorio je kapiten Marinović sjajnim prodorom i polaganjem. Zatim je pogodio i za tri, čime je svoj tim odveo na +16 (30:14). Činilo se da domaćin polako uspostavlja kontrolu utakmice. Nakon trojke Kočovića kojom je Borac poveo sa 19 razlike kormilar Novog Pazara je potražio tajm aut, smatrajući to jedinim rešenjem. Ali to mu nije mnogo pomoglo, jer je Borac do poluvremena znalački sačuvao dvocifrenu prednost.

Tokom čitavog drugog poluvremena Pazarci su pokušavali da sustignu prednost Borca i tako promene stanje na terenu. Prišli su na 12 koševa zaostatka (60:48), ali to je bilo sve. Težnja gostiju se na kraju ispostavila kao jalov posao. Borac je suviše kvalitetna i iskusna ekipa da bi sebi dozvolio luksuz da ispusti veliku prednost sticanu tokom čitavog meča. Štaviše, ista je u jednom momentu iznosila maksimalnih +22. Sve u svemu, Borac je nastavio pobednički niz na oba fronta. Takođe, ovim trijumfom Čačani su se učvrstili na čelu KLS lige, gde upravo Novom Pazaru beže dve pobede.

Borac: S. Gavrilović 9, Alikadić, Popović 10, R. Đoković 23, S. Krsmanović, I. Đoković 2, I. Gavrilović 4, Majstorović 4, Prlja 4, Kočović 14, Čarapić 2, Marinović 12.
Novi Pazar: Eminbegović, Berbakov 3, Numanović, Slavković, Radonjić, Hadžifejzović 11, Simeunović 8, Krstić 29, Bulatović 4, Nešović 9, Ivanović 3, Vujović 5

 

Izvor: MoravaInfo